Νερό τέλος! Τελευταίες σταγόνες στην Κίμωλο και στην Αμοργό.

Νερό τέλος! Τελευταίες σταγόνες στην Κίμωλο και στην Αμοργό.

Eνοικιάσεις αυτοκινήτων στην Μήλο, Ξενοδοχεία στην Μήλο. Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στον Αδάμα, ενοικίαση αυτοκινήτου στα Πολλώνια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο Μήλου.

Αντιμέτωπα με τη λειψυδρία τα μικρά άνυδρα νησιά εξαιτίας της μη ανανέωσης της σύμβασης των υδροφόρων πλοίων. Κίμωλος και Αμοργός συμπεριλαμβάνονται στα νησιά που αναμένεται να αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα υδροδότησης, λόγω των εκκρεμοτήτων που ταλαιπωρούν την εταιρεία που έχει συμβασιοποιηθεί με το ελληνικό δημόσιο για τη μεταφορά πόσιμου νερού στα νησιά.

Τα μικρά και άνυδρα νησιά φαίνεται πως θα επωμισθούν και πάλι το βάρος της ανετοιμότητας του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας, στερούμενα το στοιχειώδες δημόσιο αγαθό του νερού, λόγω διακοπής των δρομολογίων των πλοίων υδρομεταφοράς εξαιτίας της λήξης της σύμβασης με την εταιρεία και την μη κατοχύρωσης του διαγωνισμού, που οφείλεται σε καθυστέρηση απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με το υπουργείο Ναυτιλίας να φαίνεται ότι πελαγοδρομεί σχετικά με την αμεσότητα των αποφάσεων που οφείλει να λαμβάνει, τα νησιά γίνονται και πάλι οι αποδέκτες των αρνητικών συνεπειών ανάλογων ενεργειών, αυτή τη φορά απειλούμενα από τη λειψυδρία.

Σε περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, που αφορά σε βασικό αγαθό ζωτικής σημασίας, όπως το νερό, δεν μπορούν να δικαιολογούνται υπηρεσιακές καθυστερήσεις ούτε καν 24ώρου, επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για περιοχές διαφορετικών ταχυτήτων, όπως αντιμετωπίζονται τα μικρά νησιά.

Καθυστερήσεις αναθέσεων

Θερινή περίοδος, που για τα νησιά θεωρείται η πλέον τουριστική, βρίσκει του μικρούς νησιωτικούς προορισμούς να αντιπαλεύουν την υδροδοτική τους ανεπάρκεια, καθώς η σύμβαση της εταιρείας που μεταφέρει νερό με τα πλοία στα νησιά αυτά, δεν έχει ανανεωθεί.

Καθώς ο διαγωνισμός για την υδροδότηση των νησιών με πλοία υδρομεταφοράς, που διενεργήθηκε στα τέλη του 2014, δεν έχει ακόμα κατακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην εταιρεία «Υδροδομική» που μειοδότησε, υποχρεώθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας να προχωρήσει στη λύση των απευθείας αναθέσεων. Η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται 40 χρόνια αποκλειστικά σε αυτό τον χώρο, διαθέτει τέσσερα πλοία μεταφοράς νερού, το οποίο φορτώνει στο Λαύριο από την ΕΥΔΑΠ και το προμηθεύει στα νησιά.

Η αρχική ανάθεση έγινε από το υπουργείο στην εταιρεία για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και εν συνεχεία για τα τρίμηνο Μαρτίου-Απριλίου-Μαΐου, χωρίς όμως να έχει υπάρξει άμεση νέα ανάθεση.

Η τελευταία σύμβαση ανάθεσης, η οποία έληξε στις 8 Ιουνίου 2015, αφορούσε σε παροχή 49.000 κυβικών νερού προς τα άνυδρα νησιά.

Με τη λήξη και της τελευταία σύμβασης ανάθεσης, εάν δεν υπάρξει άμεση προμήθεια των νησιών με νερό, αυτά θα αντιμετωπίσουν ουσιαστικό πρόβλημα λειψυδρίας, καθώς τα αποθεματικά τους σε νερό λιγοστεύουν, από την προ τετραημέρου τελευταία προμήθεια τους.

Πέραν του προβλήματος της κατακύρωσης του διαγωνισμού, που καθυστερεί αδικαιολόγητα επί 6 μήνες και των αναθέσεων του συγκεκριμένου έργου, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με την μη καταβολή των αντιστοίχων ποσών της σύμβασης προς την εταιρεία. Από το συνολικό ποσό, έχουν λάβει έγκριση πληρωμή από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας, τα ποσά που αντιστοιχούν στους δύο πρώτους μήνες του 2015, χωρίς όμως να εκταμιεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Το γεγονός αυτό προκαλεί επιπλέον πρόβλημα στην εταιρεία, η οποία έχει να λαμβάνει από το ελληνικό δημόσιο συνολικά περί τις 800.000 ευρώ.

Μόνη λύση πλέον άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η μεταφορά πόσιμου νερού στα νησιά με πλοία του πολεμικού ναυτικού, τουλάχιστον μέχρι την τακτοποίηση του θέματος που έχει προκύψει με την εταιρεία.

Λίγο πριν διψάσει η Κίμωλος

Μεταξύ των νησιών που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα από την αρνητική αυτή εξέλιξη συμπεριλαμβάνεται και η Κίμωλος, με τον Δήμαρχο του νησιού, Κωνσταντίνο Βεντούρη, να αναφέρει στην «Κοινή Γνώμη» πως ανάλογες εξελίξεις είναι συνήθεις στο νησί, προκαλώντας συνεχείς παρεμβάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία.

Όπως ο ίδιος ενημέρωσε, από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε τον Δήμο ως νέα Δημοτική Αρχή, είναι η τρίτη φορά που φτάνουν σε οριακό σημείο λειψυδρίας, καθώς αντιμετώπισε ανάλογη περίπτωση τον περασμένο Νοέμβριο, μόλις προ δύο μηνών, τον Μάρτιο και τώρα για ακόμα μία φορά.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το νησί διαθέτει μία περιορισμένη ποσότητα νερού, η οποία όμως δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των επόμενων ημερών, γεγονός που απαιτεί την άμεση ενίσχυση του από υδροφόρα του πολεμικού ναυτικού, διαβεβαίωση που δόθηκε και από τους αρμόδιους υπουργικούς παράγοντες.

Ευελπιστεί πως σύντομα θα υπάρξει μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, που δεν αντιμετωπίζει μόνο η Κίμωλος, αλλά το σύνολο των άνυδρων νησιών, που δεν διαθέτουν μονάδες αφαλάτωσης και θα ενταθεί η διεκδικητικότητα προς αυτή την προοπτική.

Σημείωσε δε πως το υψηλό κόστος του νερού που μεταφέρεται με υδροφόρες μπορεί να αντισταθμίσει την λειτουργία μίας μονάδας αφαλάτωσης, όταν όπως εξήγησε, τώρα το κόστος του κυβικού νερού είναι 10,40 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, το οποίο με την επιβάρυνση του φόρου φτάνει στα 12,80 ευρώ, όταν το αντίστοιχο κόστος των αφαλατώσεων περιορίζει την τιμή του κυβικού στο 1,80 ευρώ.

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες που έχει εκφράσει προς το αρμόδιο υπουργείο, ο Δήμαρχος Κιμώλου δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει την ολοκλήρωση της λύσης της αφαλάτωσης στο νησί, προκειμένου να πάψει να βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπο με ανάλογα προβλήματα.

Πηγή: mileikanea.gr

Επιστροφή στην αρχική

Read 916 times Last modified on Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 12:12

Τα γραφεία μας

rac sa button
rac travel button
sikinos advisor button
ren a car pireaus button
ren a car milos button
ren a car folegandros button
ren a car salamina button
ren a car sikinos button
ren a car kimolos button
milos advisor button
sikinos advisor button
sikinos advisor button