Τα οφέλη της καταχώρησης σε καταλόγους ιστοσελίδων

ofeli-katachorisis-se-katalogous-istoselidon

Αν στοχεύετε η ιστοσελίδα σας να είναι επιτυχημένη στο διαδίκτυο, δεν φτάνει μόνο να έχει όμορφη σχεδίαση και χρήσιμο περιεχόμενο ή να πουλάει καλά προϊόντα. Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς, ίσως και ο σημαντικότερος, είναι η προώθησή της ιστοσελίδας σας.

Η πιο γνωστή μέθοδος στο παρελθόν ήταν η πληρωμένη προώθηση στις μηχανές αναζήτησης, που αναλάμβαναν αρκετές εταιρείες έναντι σημαντικής αμοιβής. Η καταχώρηση των σελίδων γινόταν στις γνωστές μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo) και όχι μόνο. Πλέον, όμως, αυτό δεν έχει πια την αξία που είχε κάποτε. Θεωρείται εντελώς περιττό και δεν κερδίζετε τίποτα πια καταχωρώντας απλώς το link σας σε μερικές μηχανές αναζήτησης.

Αντίθετα, αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι να αποκτήσετε link από άλλες ιστοσελίδες, που θα παραπέμπουν στον δικτυακό σας τόπο. Και μάλιστα έχει μεγάλη σημασία αυτές οι ιστοσελίδες να έχουν όσο το δυνατόν πιο υψηλό PageRank (PR). Θα πρέπει, δηλαδή, να έχουν τουλάχιστον PR 1 και βέβαια είναι ιδανικό αν έχουν από 3 και πάνω. Όλα αυτά, με την προϋπόθεση βέβαια το link που προσφέρουν να είναι κανονικό και όχι no-follow, κάτι που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα αν θέλετε να έχετε αποτελέσματα.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι ένας no-follow σύνδεσμος είναι εντελώς άχρηστος, ωστόσο έχει πάρα πολύ μικρή δύναμη και αξία. Απλά δεν θα βελτιώσει τη θέση της σελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης, που είναι άλλωστε και ο στόχος σας. Άρα, άδικος κόπος και χρόνος.

Ένας πολύ ωραίος και εύκολος τρόπος προώθησης, αποκτώντας παράλληλα και τα επιθυμητά links, αποτελεί η καταχώρηση σε καταλόγους. Με μια αναζήτηση στο Google θα εντοπίσετε αρκετούς από αυτούς, τόσο ξένους, όσο και ελληνικούς. Ειδικά μάλιστα όταν ένας κατάλογος ιστοσελίδων προσφέρει τη δυνατότητα καταχώρησης εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και έχει υψηλό PR, όπως στην περίπτωση του milosadvisor.gr, όπου θα είστε σε μεγάλο βαθμό κερδισμένοι. Κι αν πάλι δίνεται η δυνατότητα do-follow συνδέσμου, κάτι που επίσης προσφέρουμε, τότε, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα για εσάς.

Η καταχώρηση της ιστοσελίδας σας σε καταλόγους δεν είναι, ωστόσο, το μόνο πράγμα που για το οποίο πρέπει να μεριμνήσετε, όμως, είναι σίγουρα ένα καλό ξεκίνημα. Υπάρχουν φυσικά ένα σωρό ακόμη ενέργειες στις οποίες μπορείτε να προχωρήσετε και τεχνικές που θα πρέπει να εκμεταλλευθείτε. Και φυσικά, δεν πρόκειται να σας αφήσουμε έτσι. Σε επόμενα άρθρα μας θα αναλύσουμε τον καθέναν από αυτούς ξεχωριστά.